Henrik Sandbeck Harksen – Ind i mørket

Ind i mørket
Novellesamling af Henrik Sandbeck Harksen
Harksen Productions, 2017, 160 sider

Henrik Harksen har efterhånden drevet sit forlag H. Harksen Productions i 10 år, og selvom han selv havde en novelle med i den første samling han udgav, så er det først nu han udgiver en samling kun bestående af hans egne noveller. Samlingen indeholder syv noveller hvoraf de to har været trykt før i andre udgivelser, heraf er den ene en revideret udgave af den føromtalte første novelle han selv udgav af sine egne. Den novelle var et forsøg på at skrive en pastiche på Lovecrafts Cthulhu Mythos univers. Flere af novellerne i samlingen er udspring af eksperimenter og forsøg. Den første novelle i bogen “Hr. Clegors blodbank”, er resultat af en udfordring fra en anden forfatter der sendte Harksen en enkelt sætning, som så skulle udbygges til en novelle. Det kom der en fortælling om en mand der efter et besøg i en helt særlig blodbank oplever en rus der gør at han er nødt til at tage tilbage dertil, og herefter er fanget i et misbrug.

“#twitterhorror”, var et eksperiment hvor Harksen fortalte en historie via en række tweets over et par dage. For dem der missede det dengang så er den her bragt i samlet udgave.

Samlingens sidste bidrag er mere et formeksperiment, som fint afslutter bogen, på trods af sin specielle form.

Der er dog også noveller der er mere traditionelle horrornoveller. Men fælles for de fleste er at de er blodige, samtidig med at de fortæller nogle interessante horrorhistorier.

Bogen afsluttes af et fint lille kapitel hvori Harksen sætter et par ord på hvert af bidragene i bogen. Det bør altid roses når en forfatter bringer et efterskrift som dette, da det for læsere som mig giver en ekstra dimension på læseoplevelsen.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 54

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Novellesamling og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *