Patrick Leis – Castra Damnatorum

Castra Damnatorum
– Necrodemic 2
Af Patrick Leis
Valeta, 2017, 532 sider

Efter snart 15 år er Patrick Leis nu ved at afslutte zombie serie Necrodemic. Vi har måtte vente længe på det sidste bind, men nu skulle det være sikkert at det udkommer i år. Som en forløber for seriens afslutning så er seriens første bind ved at blive genudgivet i reviderede udgaver hvor det er blevet gennemgået og rettelser er lavet der sikre sammenhængen imellem bøgerne. Til genudgivelserne har Leis lavet flotte indledende tegnerserier til hvert bind. Castra Damnatorum udkom i første omgang i to bind under titlen Camp 41 (anmeldt i Himmelskibet nr. 29), men genudgivelsen er nu i ét bind.

Handlingen finder sted i en verden hvor zombierne for alvor er ved at få overtaget. Der er dog stadig et håb om at myndighederne og militæret skal få styr på situationen. Castra Damnatorum er en af de lejre hvori de overlevende bliver samlet, for at prøve at beskytte dem imod de levende døde. Lejren er dog ved at være overfyldt, hvilket giver en masse spændinger og kampe om magten i blandt beboeren, samtidig med at lejerens leder er ved at miste modet. I takt med at flygtningestrømmene fortsætter med at ankomme stiger spændingerne i lejeren, og der kommer flere og flere konflikter. Der er dog stadig mere sikkert i lejren end udenfor, for hegnet har ind til videre hold de levende døde ude, men det er et spørgsmål om de kan blive ved med at modstå zombiernes antal.

Vi følger forskellige folk, bl.a. sortbørs handleren, en bandeleder, og et søskende par hvoraf drengen er stum, der alle prøver at finde deres plads i lejeren, hvilket er et sted hvor tingene hele tiden ændre sig.

Zombierne spiller kun en lille rolle i bogen, men de er den konstante trussel der gør at alle overlevende er fanget, for selvom de er i sikkerhed, så er de spærret inde. Bogens omdrejningspunkt er netop hvordan alle disse mennesker klar at være lukket inde, og udsat for det pres og de konflikter der følger af dette.

Har man tidligere læst Camp 41, så er det stadig værd at læse den nye udgave, som en del af forberedelse til de afsluttende bind. Har man ikke læst andet i serien, så vil man sagtens kunne starte her, for dette er en selvstændig afsluttet historie i Necrodemic-serien. Er man til en god zombiehistorie så skal man bestemt ikke snyde sig selv for et besøg til Castra Damnatorum.

Anmeldereksemplar stillet til rådighed af forlaget

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 54

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *