Nikolaj Johansen – Moderlandets drage

Moderlandets drage
Roman af Nikolaj Johansen
Calibat, 2018, 254 sider

I 2016 udkom bogen Transformationsmaskinen skrevet af Nikolaj Johansen. Det var starten på en steampunk-trilogi om et spirende oprør i imperiet Eire. Bogen slutter med at et hemmeligt broderskab slipper en hær af dræbermaskiner løs, efterfulgt af en mekanisk drages hærgen.

Fortsættelsen Moderlandets drage starter med efterspillet fra maskinernes ødelæggelse. Argone, der spillede en væsentlig rolle i kampen mod maskinerne, er af Imperiets ledere blevet udpejet til at være en forræder og må tage flugten. Han flygter væk fra storbyen og ud i landet, hvor han beslutter sig til at prøve at få beboerne i landsbyerne til at deltage i hans revolution. Imperiet har dog deres spioner på plads, så det skal ikke gå så let med at få landsbyerne overtalt. Han hører en fortælling om Moderlandets drage, som skulle være en drage der bor inde i bjerget, og som er folkets beskytter. Fortællingen siger at den vil komme befolkningen til undsætning hvis de bliver truet, og man kan fornemme at Argone øjner en changen for her at have fundet noget han kan bruge i sin kamp.

Det er ikke alle der lykkedes med at slippe væk lige som Argone. Murdach og Rosheen, der også var med i kampen mod det mekaniske monstre, ender i fangehullet, og bliver udsat for tortur, da det formodes at de ved hvor Argone er. Det er nu op til Rosheens snarrådighed om de kan slippe ud. Først skal hun dog forbi den brutale kaptajn som hun i første bind kappede en hånd af, så han er alt andet end venlig stemt over for hende.

Der er ikke så meget damp på denne bog som der var i bind et. Der er ikke særligt mange steampunk-elementer, bortset fra nogle få kampmaskiner, og tempoet er noget lavere i dette bind end det var i første bind. På mange måder er dette et typisk bind 2 i en trilogi, da det er et mellemstykke hvis primære opgave er at lede historien i retning af den store finale som kommer i næste bind. Den opgave løser bogen fint, og efter endt læsning er man klar til at kaste sig ud i sidste bind, så nu er det bare at håbe at der ikke går for lang tid inden det udkommer.

Anmeldereksemplar stillet til rådighed af forlaget

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 54

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *