February Fiction

February Fiction
Af A. Rune og A. Silvestri
Forlaget SMSpress, 2018

Man kan vel bedst kalde February Fiction for en skriveudfordring som forfattere kan give sig selv. I udfordringen er der opstillet 5 regler:

  • Historien må maksimalt være på 100 ord.
  • Du skal tilstræbe, at der en begyndelse, en midte og en slutning.
  • Historien skal deles med nogen – digitalt eller analogt.
  • Du skal bruge #februaryfiction, når du deler digitalt.
  • Gør det hver dag eller hver uge, men gør det hele februar.

Udfordringen kan netop bruges af de der gerne vil skrive noget mere end hvad de får gjort i hverdagen, og ved at underlægge sig disse rammer kan de få gang i skriveriet.

Samtidig med at nogen kan bruge det til at få gang i skriveriet, så bruger andre det til at udfordre sig på at fortælle mikrofiktion.

Det er forfatteren A. Rune der startede dette skrivefællesskab i 2016, og bl.a. A. Silvestri har været med til at skrive og dele historier. De har nu sammen gennemgået deres produktioner og samlet 100 udvalgte fiktionsstykker i bogen February Fiction (eller February Fict100n som det er skrevet på boges omslag).

Det at der kun er en sammenhæng imellem meget få af historierne, gør at det ikke er muligt at bringe et handlingsreferat eller fortælle noget om hvad bogen handler om. Der er ingen genrekonventioner i reglerne, og novellerne begiver sig også godt rundt i forskellige fortælleuniverser og stilarter. Det er derfor en bog som med fordel kan læses over flere omgange, specielt fordi der er nogle af stykkerne som fortjener at man reflekterer over dem, hvilket man ikke får gjort hvis man blot springer hurtigt fra den ene korte tekst til den næste. Det er således en bog man bør tage sig tid med, men gør man det, så finder man ud af at det bestemt er muligt at fortælle sammenhængende historier med få ord.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 55

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Novellesamling og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *