No70: Eye of Basir

No70: Eye of Basir
Computerspil
Oldmustache Gameworks, 2017, € 4,99

No70: Eye of Basir er et gyserspil fra Oldmoustache Gameworks. Det udkom i 2017 til PC på Steam. Det har haft en lidt turbulent opstart, hvor spiludvikleren trak spillet tilbage fra spillere på Steam. Det er folk blevet sure over. De havde jo betalt for det. Senere har spiludvikleren sendt nye nøgler til kopier af spillet til dem som havde købt spillet. Folk har syntes at det var en anelse mærkeligt. Spillet kostede ikke så meget, da det lige blev udgivet. Det var 1,50 euro, men nu er det steget til 5 euro. Jeg fik det i en ‘bundle’ på Groupees.

Det er et gyserspil fra en tyrkisk udvikler. Det foregår i tre kapitler. Man starter i et gammelt hus men kommer også uden for dette. Der er en hel del ‘jump scares’, hvor man kommer til at gyse. Man er i dette mørke og uhyggelige hus som man har arvet af sin onkel. Der er mange hemmeligheder i huset. Eye of Basir er et artefakt; en amulet formet som et øje, man kan se en anden virkelighed igennem. Det artefakt finder man senere i spillet. Det er måske en rigtig ting man kan læse om i okkulte bøger. Jeg skal dog ikke kunne sige det med sikkerhed.

Der er en masse noter rundt om i spillet, som man kan læse. Der er en hel lille historie i spillet og en masse baggrundsmateriale. Spillet tager 7 timer at gennemføre. Man kan finde løsninger på nettet. Man kan godt sidde fast. Der er en del ting som skal findes og bruges andre steder ligesom i en point-and-click. Jeg havde nogle problemer med at få spillet til at køre glidende, men måske kan det være at man skal have 4 gigabyte RAM på grafikkortet for at få det til at glide. Jeg har 2 gigabyte. Jeg havde specielt problemer med tredje del. Jeg var dog godt underholdt af spillet. Det har en fed og uhyggelig stemning. Spillet er lidt stort på 15 gigabyte. Dermed kan jeg godt forestille mig at teksturerne i spillet skulle fylde en hel del. De virkede også ret detaljerede.

Der har altid været uhyggelige spil. Der var det meget uhyggelige Forbidden Forest til Commodore 64 i 80’erne. Senere var der Phantasmagoria 1 og 2 til PC. Jeg syntes ikke Phantasmagoria var så uhyggeligt. Senere er spillene blevet rigtigt uhyggelige til PC og konsol. Der var nogle spil, som spillet over Slenderman, hvor man møder et væsen som bliver stående, når man kigger på det og kommer tættere på, når man kigger væk.

Jeg vil give spillet 7 ud af 10 stjerner. Det kan ikke rigtigt spilles af børn. Det kan dog godt spilles med en Xbox-controller. Det fungerer fint til spillet.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet nr. 57

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *