Chronicle of Innsmouth

Chronicle of Innsmouth
Computerspil
Udviklere: Umberto Parisi og Amedeo Vasaturo
Psychodev, 2017, USD 12,99
PC på Steam

Der har været mange forsøg på Lovecraft-spil gennem tiderne, men de er typisk endt med at firmaerne bagved ikke havde penge til at lave flere spil. Sarah Fürst anmeldte engang mange af dem i Thomas Winthers blad Nyarlathotep. Senere anmeldte jeg selv The Last Door sæson 1 og 2. Det firma skulle også have lavet fire sæsoner, men fik ikke penge nok. Nu er der kommet nye forsøg. Der er lige kommet Call of Cthulhu, som er i 3D. Det er et lidt dyrere spil. Der har været en ny kickstarter af de to udviklere bag Chronicle of Innsmouth som har nået sit mål. De skal lave historien om Mountains of Madness som computerspil. Noget lignende ville firmaet bag det legendariske Dark Corners of the Earth, men de havde ikke økonomi til det.

Chronicle of Innsmouth er lavet ligesom The Secret of Monkey Island fra 1990. Der er den samme grafik og de samme verber nede i bunden som man kan bruge på objekter. Verberne stammer jo fra tekst-eventyrerne, og da det blev til grafiske point-and-click eventyr, beholdt man dem i starten. Senere var der færre og færre verber. Mange moderne eventyr har ingen verber, men man peger bare og klikker. Selv da kan de jo være svære, og man kan sidde fast.

Spillet er den samme fortælling som A Shadow Over Innsmouth. Mange kender jo godt historien i forvejen. Når man kommer ind på ens hotelværelse, skal man låse døren og prøve at komme væk, når fiskemændene kommer. Læsere kender formentlig Lovecrafts historie, ellers kan de høre den på YouTube. Charmerende er det dog. Spillet er lidt mærkeligt nogle steder, da det prøver både at foregå både i nutiden og 30’erne. Det kan være uhyggeligt til tider. Der er et sted, hvor man skal gemme sig bag en søjle på et hotel. Mange på Steam skriver at her er en bug, men det synes jeg dog ikke. Man skal vælge søjlen sådan at der står ‘column’, og klikke. Så virker det at man gemmer sig, ellers ikke.

Jeg tænker at spillet ikke er noget for børn, men godt til unge. Det er særligt for Lovecraft-fans. De vil elske det. Man spiller det med mus. Det fungerer godt at spille det om natten med ikke for meget lys. Jeg følte mig godt underholdt. De har også senere tilføjet engelske stemmer til spillet.

Jeg vil give spillet 9 ud af 10 stjerner.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet nr. 57

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *