FAR: Lone Sails

FAR: Lone Sails
Computerspil
PC på GOG og Steam, Xbox One, Playstation 4 og Mac OSX
Okomotive, 2018, 112 kroner

FAR: Lone Sails er et spil fra firmaet Okomotive. Det er fra 2018. Det er et spil, hvor man er fyrbøder i et slags lokomotiv som kaldes Okomotive. Det er en postapokalyptisk steampunk-verden. Man skal finde brændstof til lokomotivet i form af kasser, benzindunke og andet som man brænder i lokomotivets ovn, så man kan lave damp til at få lokomotivet til at bevæge sig. Man trykker så på lokomotivets speeder og skal ind i mellem lukke damp ud. Når man gør dette, får lokomotivet et ekstra skub fremad. Hastigheden øges meget.

Ens rejse starter ved at man er ved en eller andens grav. Det er ikke forklaret i spillet hvad dette går ud på. Man bevæger sig til højre og kommer til ens lokomotiv. Spillet er set fra siden, og man ser midten af lokomotivet. Man løber aldrig rigtigt tør for brændsel. I gamle Commodore 64-spil ville man dø og skulle begynde helt forfra, hvis man gik glip af et eller andet, men sådan er det ikke i et moderne spil. Jeg prøvede at undgå at samle brændstoffet op, men der kom bare mere fem minutter efter. Der er undervejs forbedringer til ens lokomotiv som bliver sat på. Jeg tror at det er fem stykker. Man skal også reparere lokomotivet, hvis det går i stykker. Dette har man en bestemt mængde tid til.

Der kommer mange forhindringer undervejs. De er i grunden ikke så svære at løse. Jeg kunne hurtigt løse dem. Det er ikke et særligt svært spil. Det er mere rejsen undervejs som man oplever i spillet. Det er en flot verden, og spillet kører i en flot, moderne skærmopløsning med mange farver. Der mangler overhovedet ikke noget her. Der er også et godt soundtrack til spillet. Jeg lytter tit til det på Spotify og YouTube.

Det er en flot postapokalyptisk verden. Verden er gået under på en eller anden måde, og man ser resterne af den. Der er også store steampunk-maskiner lidt ligesom i filmen Wild Wild West. Jeg spillede spillet med en Xbox-controller, og det er perfekt til det. Det ville også fungere fint på en spillekonsol. Spillet kan godt spilles af børn og unge. Jeg følte mig godt underholdt. Det tager dog kun 4 timer at gennemføre spillet, og det koster 112 kroner. Det er lidt billigere på udsalg – nok omkring 80 kroner.

Jeg vil give spillet 8 ud af 10 stjerner.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet nr. 57

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *