En Mand eller en Hær

En Mand eller en Hær
Infection, Vol. 2
Tegneserie af Casper Sand
Global Waste Publishing, 2021
58 sider + 10 s. ekstramateriale

I Himmelskibet #59 anmeldte jeg første bind af Casper Sands postapokalyptiske tegneserie Infection, og kort før deadline til dette nummer modtog jeg så et anmeldereksemplar af andet bind, En Mand eller en Hær.

Historien begynder hvor første bind sluttede. Vores helte, med den frafaldne Global Waste-officer Dave Blame som leder, er på vej væk fra piratøen Pirate’s Rock i et hangarskib lavet om til piratskib. Uheldigvis bliver skibet overfaldet af en elitestyrke fra Global Waste, og vores helte må flygte, godt hjulpet af en kæmpeblæksprutte, der tror den er Daves mor, og en papegøje, som tror den er en ged. Så er niveauet af seriøsitet ligesom lagt, og historien i Infection kan uden problemer karakteriseres som anything goes.

Inden vi får at se hvordan det videre går vores venner, får vi et lille mellemkapitel, der med en nyhedsudsendelse fortæller Global Wastes udlægning af begivenhederne til nu – en udlægning der forventeligt ikke stiller vores helte i et særlig positivt lyd. Derefter ser vi hvordan vores helte bliver samlet op af en lille flåde af lejesoldater, der alle i større eller mindre grad er blevet omskabt til kyborger, ledet af en radioaktiv kaptajn ved navn Neon. Heldigvis kan de to grupper finde fælles fodslag i kampen mod Global Waste.

Det er, kort fortalt handlingen i dette bind to, som langt hen ad vejen virker som et mellemspil før det store opgør mod Global Waste. Som ekstramateriale er der ti sider med figurdesign og historien om Casper Sands genvordigheder med at få lavet bindet færdigt. Undervejs i processen valgte Sand at gå over til digital tegneteknik for at spare tid – men omstillingen viste sig at være så svær at det tog ham halvandet år (ved siden af fuldtidsarbejde) at lave bare det korte mellem-kapitel! Det næste kapitel gik noget hurtigere, og i mellemtiden valgte Sand at selvudgive serien i albumform i stedet for som hidtil som webcomic, og det betyder at det sidste kapitel i dette bind ser dagens lys for første gang – og sådan kommer det også til at ske med de k0mmende bind, hvoraf nr. 3 er under forberedelse. Bind tre kommer til at hedde Revnen i Muren.

Infection er ikke nogen dyb tegneserie, og den er heller ikke dybt original, med en hel del inspiration fra de mere overdrevne mangaserier, men den er underholdende og ganske kompetent tegnet, i en meget karikeret stil, som muligvis kan afskrække nogle læsere. Personligt ser jeg frem til at læse hvordan historien videre udvikler sig.

Anmeldt af Klaus Æ. Mogensen i Himmelskibet nr. 61

Dette indlæg blev udgivet i Tegneserier og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *