Mikkel Wendelboe – Skæbnekløver – Stjernedrømme

Skæbnekløver – Stjernedrømme
Roman af Mikkel Wendelboe
Forlaget Krabat, 2021, 260 sider

Et majestætisk fartøj, der strøg igennem rummet på jagt efter uret og uretfærdighed, med en kaptajn så modig og stærk, at selv asteroidekæmperne gemte sig for ham. Skæbnekløver var de svages beskytter, og de uskyldiges frelser. Besætningen var helte hvis lod det var at frelse godhedens navn, og de gav gladelig deres liv for den gode sag. Deres tørst efter retfærdighed blev kun overgået af deres mægtige og mystiske kræfter.

Sådan lyder myten om Skæbnekløver, og for pigen Emilia, der lever i på en verden hvor alting er meget styret, lyder det som et rent eventyr. Hendes fra arbejder for Føderationens administration, og han har planer om at hun skal gøre det, men hun drømmer om at opleve andet end blot den sektion hvor det meste af hendes liv finder sted. En dag møder hun en ny pige i skolen. Pigen Stacy virker meget anderledes og går ikke så meget op i regler og hvad man må og bør.

Bogens titel taget i betragtning så ville det jo være nærliggende at tro at de to piger nu ville finde ombord på Skæbnekløver og rejse ud på eventyr. Men sådan er det ikke, vi følger derimod Emilia og hvordan hendes hverdag og skolegang ændre sig efter mødet med Stacy. Det bliver mere og mere tydeligt at snart vil ikke en gang hendes fars rang hos Føderationen kunne rede hende ud af den opmærksomhed der begynder at være for at hun er begyndt at opføre sig anderledes

Bogen er på mange måder et klassisk første bind i en serie, hvor det primære formål er at få etableret karaktererne og hele miljøet. Dette klare bogen ganske fint, og man ender med at have et fint indblik i hvilken verden det er Emilia bor på, og man for fortalt brudstykker af hvordan andre verdner måtte være.

Det vil nok ikke være at afsløre noget som kommende læsere ikke allerede selv havde regnet ud, men Emilias ønske om at komme ud på eventyr bliver opfyldt, men nok ikke på den måde som hun oprindeligt havde tænkt, og som læser må vi vente til næste bog med at finde ud af mere.

Bogens målgruppe er børn på omkring de 12 år, og dem er jeg sikker på den vil ramme ganske fint, for der er godt med fart over handlingen, og selvom det er længe siden jeg var 12 år gammel, så var jeg også ganske fint underholdt.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Fantasy, Roman, Science Fiction og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *