Masters of the Universe: Revelation

Masters of the Universe: Revelation
Animationserie, sæson 1, del 1 & 2
Netflix, 2021
10 episoder af ca. 25 minutter
Udviklet til tv af Kevin Smith
Stemmer: Sarah Michelle Gellar, Lena Heady, Mark Ha-mill m.fl.
Anmeldelsen indeholder spoilere!

Netflix har i 2021 lavet ikke mindre end to animationsserier baseret på serien He-Man and the Masters of the Universe fra 1980’erne. Denne serie, med filminstruktøren Kevin Smith (Clerks, Chasing Amy, Dogma m.fl.) som tovholder, er en “spirituel fortsættelse” af den gamle serie, og første afsnit kunne langt hen ad vejen godt ligne et afsnit af den oprindelige serie, hvor He-Man kæmper mod den onde Skeletor mens han prøver at holde sin identitet som Prins Adam hemmelig for alle andre end nogle få udvalgte. Men afsnittet slutter apokalyptisk: Castle Grayskull bliver ødelagt, og He-Man og Skeletor bliver begge dræbt i den magiske eksplosion – som også betyder at næsten al magi forsvinder fra planeten Eternia.

I de følgende 4 afsnit følger vi den desillusionerede Teela (Gellar), datter af Man-at-Arms og He-Mans romantiske interesse. Hun er skuffet over at hendes far og Prins Adam har holdt hemmeligheden om He-Man skjult, og hun vælger at ernære sig som dusørjæger sammen med veninden Andra. Hun bliver imidlertid kontaktet af Skeletors tidligere håndlanger, Evil-Lyn (Heady), som har en plan for at få magien tilbage til Eternia – en plan der kræver at de to tidligere dødsfjender må samarbejde om at finde de to dele, som He-Mans magiske sværd er blevet splittet i. De to dele kan findes i Eternias udgaver af Himmel og Helvede, så det bliver ikke nogen let opgave. Undervejs støder vores hovedpersoner på gamle venner og fjender, som hjælper eller stiller sig i vejen for opgaven. Stilen i disse afsnit er anderledes mere mørk og dyster end i den gamle serie og minder mere om en anden Netflix-animationsserie, horror-serien Castlevania. Uden at have set ret meget af den gamle serie, tror jeg der de scener som vil få gamle fans til at knibe en tåre.

I seriens anden del på 5 afsnit er tingene lidt mere som man forventer det af en Masters of the Universe. Skeletor (Hamill) vender tilbage, og så handler det om at forhindre at han får den totale magt over Eternia og måske andre verdener; en opgave der kan synes umulig. Det hele spidser til i en apokalyptisk finale, hvor intet mindre end hele universets eksistens er truet.

Jeg synes at Kevin Smith har klaret opgaven udmærket og har tilføjet flere dimensioner til den oprindelige series ret ret todimensionelle figurer. Den nye serie er ikke helt på højde med søster-serien She-Ra, men den byder på nogle timers hæderlig underholdning for både gamle fans og nye seere. Om der kommer en fortsættelse, vides ikke endnu.

Anmeldt af Klaus Æ. Mogensen i Himmelskibet nr. 63

Dette indlæg blev udgivet i Animation, tv-serie og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *