Ry Kristensen – Dragesten 3 – Gnist

Dragesten 3 – Gnist
af Ry Kristensen
Forlaget Evig, 2022, 325 sider
Anmeldereksemplar doneret af forlaget

I Himmelskibet nr. 63 anmeldte jeg de to første bind i serien Dragesten, en serie om en gammel konflikt imellem dragemenneskene, heksene og ikke mindst den onde Kong Nok. I de to bind voksede spændingerne, og det første til kampe.

Allerede med forsiden til bind 3 er der nu ingen tvivl om at krigen er brudt ud. Forsiden forestiller en flok drager der angriber en by, men det er også tydeligt at dragerne bliver beskudt.

Vi følger stadig søskendeparret Le og Mark, som er dybt involveret i dragemenneskens frihedskamp. De har dog fået kontakt med en hekseklan som gerne ser fred imellem de forskellige racer, men hverken på drage eller heksesiden er det alle der er vilde med den ide, da hadet stikker virkeligt dybt. Men de der har set at en alliance er vejen til fred gør hvad de kan for at overbevise de andre.

Mark er taget på en mission for at redde deres far, for det viser sig at han har været i Noks fangenskab i mange år. Le derimod er taget på en mission for at prøve af ramme Noks våbenproduktion.

Alt ting spidser til det sidste store slag.

Dette er det tredje og afsluttende bind i Dragesten-serien, og det er ikke kun i handlingen den starter hvor de to bind stoppede, det er også i action og tempo at den ligger ganske godt op af de to forrige bind. Selvom serien er skrevet til børn i folkeskole alderen, så kan man som voksen sagtens læse med og have en underholdende og hæsblæsende læseoplevelse.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *