C.C. Thybro – Ved verdens ende

Ved verdens ende
Roman af C.C. Thybro
Leitura, 2022,

Historiens hovedperson har altid holdt sig lidt for sig selv, og ikke blandet sig alt for meget med andre mennesker. Da nye pandemier iblandt mennesker og dyr, resulterer i at verden bliver overrendt af zombier, har hun det også fint med at overleve på egen hånd. Hun er bevæbnet med et brækjern som er let at svinge, og så går hun med en tung jakke der er svær at bide igennem. Når zombierne angriber må hun skynde sig at iføre sig solbriller og mundbind, for det er ikke kun via bid at smitten breder sig, men igennem alle de kropsvæsker de rådne lig spyr om sig med.

En dag da hun søger skjul i en stald finder hun en skræmt, udmagret og udpint hest. Denne vækker minder i hende fra da hun var mindre og selv havde hest, og hun beslutter sig for at tage hesten med sig. Den tillader dog ikke at hun ridder på den, så på mange måder er den egentligt blot en byrde, men den er også selskab, og på flere måder gør den at hendes fokus går fra at overleve, til rent faktisk at prøve at leve.

Andre ser dog hesten som en værdi, eller ser den for mad, og ønsker at tage den fra hende. Som i så mange andre zombiehistorier viser det sig at de levende kan være en endnu stører trussel end de døde, men hun har på ingen måde tænkt sig bare at overgive sig.

Zombiehistorien er rammen om hovedpersonens udvikling fra blot at overleve fra dag til dag til at finde noget hun gerne vil leve og kæmpe for.

En anbefaling herfra til både læsere af zombie- og hestebøger

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to C.C. Thybro – Ved verdens ende

  1. Pingback: C.C. Thybro – Komplekskakerlakkerne | Himmelskibet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *