Thomas Ligotti – Teatro Grottesco

Teatro Grottesco
Af Thomas Ligotti
Illustreret af John Kenn Mortensen
Kandor, 2023, 346 sider

Anmeldereksemplar leveret af forlaget

Thomas Ligotti er en forfatter som jeg alt for længe har fået læst alt for lidt af. Jeg er oftest stød på ham i forbindelse med andre forfattere inden for Weird Fiction og New Weird. Hans navn bliver ofte nævnt sammen med H.P. Lovecraft og Clive Barker, hvilket bestemt ikke er uden grund. Jeg har haft læst nogle enkelte noveller, og hver gang har jeg haft tænkt at her er en forfatter som jeg skulle sørge for at få læst noget mere af. At han nu er udkommet på dansk er fantastisk, og at det er i en super flot udgivelse som forlaget have stor ros for. Allerede omslagets illustration varsler at her er en bog der skiller sig ud, og når man bladrer igennem den og dvæler ved John Kenn Mortensens stemningsfyldte illustrationer så kan der ikke være meget tvivl om at her er noget der i sandhed er weird.

De 13 noveller i bogen er stemningsmættede og man indføres i verdner der ligger på kanten af vores, men hvor tingene alligevel ikke er som her. Om det så er det lille bysamfund hvor den ene bybestyrer hele tiden ændre hvad den forrige har indført, eller om det er fabrikken der producerer derud af, men hvor der ikke er nogen indgang til bygningen. Der er familiefaren som udfører eksperimenter i kælderen, noget der på en eller anden måde har noget med sønnen at gøre, en søn hvis eneste men er en kvinde der lever i skyggerne i en slumkvarter. I bund og grund er det noveller hvor man ikke kan gengive handlingen, for det vigtigste er ikke handlingen, men derimod den stemning historierne er flettes sammen af, og som man som læser fanges af.

Som tidligere når jeg har læst Ligotti, så sidder jeg også denne gang med en bevidsthed om at her er en forfatter som jeg bestemt skal have opsøg noget mere.

Er man til underfundig horror og weird fiction, så er dette en bog man bestemt ikke skal snyde sig selv for.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Novellesamling og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *