Camilla Wandahl: Et blodigt spil

Et blodigt spil
Roman af Camilla Wandahl
Illustreret af Patrick Leis
Forum 2010, 130 sider

Camilla Wandahl har tidligere haft noveller med i Himmelskibet, oftest i forbindelse med de gange hun har vundet Fantastiks eller Fantasticons skrivekonkurrence (2005, 2008 og 2009). Senest har hun bl.a. fået udgivet ungdomsbogen Hjerte i vente, mens Et blodigt spil er hendes første roman inden for de Fantastiske genrer. Bogen er en del af forlaget Forums letlæste serie Zoom Ind Gys og er rettet til de 8-11 årige.

Dagen starter med at Lasse gennemlever sit værste mareridt. Han har endelig taget sig sammen til at spørge Vivi om de skal komme sammen, og hun svarer nej. Han er derfor lidt utryg, da hans kammerat Mark foreslår at de om aftenen skal spille Dødsspillet og at Vivi og Stina skal være med. Spillet er et rollespil som skal finde sted om natten i kirken. Her skal de først finde et ”våben” hver, og derefter ”dræbe” hinanden, ved at markere et slag på hinanden. Spillet er beskrevet i en gammel bog som Mark har fundet på sin storebrors værelse, en bog der beskriver et ritual, der skal udføres både ved spillets begyndelse og afslutning. Det er jo næsten givet at bogens beskrivelser er mere end blot et spil, og at de unge bliver fanget i et farligt spil.

Bogen er let og hurtigt læst, men godt og spændende skrevet. Handlingen er godt og rigt illustreret af Patrick Leis, hvilket er med til at understrege stemningen i historien.

En skam min nevø kun er 1½ år, så der går mange år inden jeg vil kunne give bogen til ham og dermed introducere ham til det gode gys.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.23

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *