Asterix – Da himlen faldt ned om ørerne

Da himlen faldt ned om ørerne
Uderzo
Asterix tegneserie
Serieforlaget 2005

Så kom det nye Asterix album, som har nummer 33 (det er vist uden diverse filmalbum). Albummet hedder Da himlen faldt ned om ørerne!. Det er det underligste Asterix album jeg har læst. Rumvæsener lander og kæmper for at bemægtige sig trylledrikken fra de gæve gallere. Der er to fraktioner der kæmper om trylledrikken. De gode er fra planeten tadsylwine (anagram for Walt Disney) og de onde fra Nagma (som er et anagram for Manga). Nå men tilbage til historien. Den starter med at Obelix og Asterix opdager at vild-svin og beboere i deres landsby er forstenede. På himlen opdager de en stor guldfarvet kugle. Rumvæsenet Toon kommer ned fra kuglen og fortæller at de onde Nagmaer er på vej for at få fat i trylledrikken, så de kan bruge den til at bekæmpe Tadsylwanerne. Toon har heldigvis sine kloner til at hjælpe sig mod Nagmaerne. Toon ligner Micky Mouse (dog er han lilla, har små ører og har ikke røde underbukser på), klonerne ligner supermand ret meget og Nagmaerne ser tydeligt japanske ud. I resten af historien kæmper de så om trylledrikken.

Historien er efter min mening lidt for søgt og de har sjældent de gode ordspil, som man er forvænt med, når man læser Asterix. Det er ikke fordi at jeg er mod at man fornyer serien, men hvis man skal forny sig, så skal det ske med et superb album og det er dette album ikke. Selv om historierne ikke har været i top siden Goscinny døde, er dette dog det dårligste album til dato, (filmalbummet over Asterix operation Bautasten kommer dog tæt på). Uderzo har udtalt at Asterix ikke vil fortsætte med at udkomme når han engang dør, måske skulle han have stoppet da Goscinny døde!

Anmeldt af Kim H. Pierri i Himmelskibet nr.8

Dette indlæg blev udgivet i Tegneserier og tagget , , , . Bogmærk permalinket.