Yumi Tamura: Basara

Basara 1-4
Yumi Tamura
Tegneserie i pocketformat
Ca. 200 sider per bind
Mangasimo 2006-7

Tegneseriemarkedet bliver i disse år oversvømmet af japanske tegneserier eller ‘manga’, mest hen-vendt til teenage-drenge og -piger. Yumi Tamuras Basara henvender sig nok mest til piger, men kan også læses af drenge – eller for den sags skyld voksne med trang til et uprætentiøst eventyr.

Basara foregår i en fremtid hvor det meste af Japan som følge af krig og forurening er blevet til en ødemark befolket af beduinlignende stammer. Landet regeres af en despotisk konge, der har uddelegeret ledelsen af de forskellige regioner til sine sønner. De sydvestlige egne, hvor historien starter, er således regeret af Shuri, kaldet den Røde Konge. I en ørkenby bliver der født et tvillinge-par, hvorom det bliver spået at en af dem er et skæbnebarn, der vil blive en ledestjerne for folket og rigets frelser. Alle tror at det er drengen Tatara der er skæbne-barnet, men da Tatara bliver dræbt af den Røde Konges mænd, overtager hans søster Sasara hans plads og navn. Hun er mindre og mere spinkel end den afdøde bror, men hendes folk vælger at tro på illusionen for ikke at miste håbet. Sasara viser sig da også hurtigt at være en karismatisk og snarrådig leder, der også får hjælp af nogle gode rådgivere i kampen mod den Røde Konge.

Mens hun tager et bad i en varm kilde, møder hun en ung mand, og de bliver fascineret af hinanden og sætter hinanden stævnemøde flere gange senere. Hvad Sasara ikke ved, er at den unge mand i virkeligheden er den Røde Konge, og den Røde Konge ved ikke at den kønne Sasara i virkeligheden er hans ærkefjende Tatara.

Med andre ord er der tale om et klassiske eventyr, selvom historien foregår i fremtiden og der ikke forekommer magi som sådan. Der er ikke de store overraskelser i plottet, og Basara fungerer især på grund af det grundlæggende dra-ma og de passionerede hovedpersoner.og hemmelighedfulde bipersoner. Tegningerne er ikke specielt fremragende; de er ofte ret forvirrende, og baggrun-dene er sjældent mere end nødtørftigt tegnet. Jeg følte mig dog godt underholdt af serien og regner med at blive ved med at læse den. Der er planlagt 27 bind i serien, så historien er knapt nok begyndt endnu.

Anmeldt af Klaus Æ. Mogensen i Himmelskibet nr.13

Dette indlæg blev udgivet i Manga, Tegneserier og tagget , , , . Bogmærk permalinket.