Jon Brændsgaard Toft – Laya

Laya
Roman af Jon Brændsgaard Toft
Mellemgaard 2011, 242 sider

Laya er datter af en troldmand, hvilket har givet hende magiske evner. Det er ikke alle der har magiske evner, og blandt de der har, er der nogle som mener at der skal være streng kontrol med hvordan evnerne bruges. Dette gælder ordenen Dem som Bringer Orden, som gør hvad de kan for at forhindre ‘forkert’ brug af magi. Det er en magtfuld orden, som ikke går at vejen for at bortfører og indespærrer troldmænd der har forbrudt sig imod deres love. Det er kommet Laya for øre at ordenen er på vej for at tage hendes far, og sammen med hendes kat drager hun af sted for at advarer sin far. Det der har gjort at ordenen er efter hendes far er at han har udviklet en magi der gør at man kan rejse imellem parallelverdner. Laya falder ved et uheld igennem portalen og ender i vores verden. Hun skal nu klare sig i her, mens hun søger efter sin moder, som for år tilbage også var draget igennem portalen, og som måske ved hvordan man kommer tilbage. Ved hjælp af magi lære Laya hurtigt sproget og kommer i kontakt med drengen Benjamin, der sætter sig for at hjælpe hende. For Layas kat Fritz er det dog sværere er at falde til i vores verden, for da han både er intelligent og kan tale, er det svært at vænne sig til hvor dyriske dyrene er i vores verden.

Bogen er en letlæst ungdoms fantasy, som handler om venskab og om at drage ud i verden og finde eventyret. Livets barske realiteter når man kastes ud i en uvant verden er der dog ikke meget af i bogen, da tingene går ret let for hovedpersonerne, men der er jo heller ingen der siger at fantasy skal være mørk og dyster.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.31

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *