Jon Brændsgaard Toft – Blå lys

Blaa_lysBlå lys
Roman af Jon Brændsgaard Toft
Mellemgaard 2013
206 sider, 198 kr. (E-bog: 89 kr.)

Et lig bliver fundet i åen der løber igennem Århus, mens et andet bliver fundet i en bil i en parkeringskælder. Politiet sætter den gamle gnavne kommissær til at lede efterforskningen. Han er en stereotyp enspænder som ikke mange vil arbejde sammen med, men han har sin lige så stereotype friske unge makker som godt kan holde ham ud.

Det er ikke kun politiet der efterforsker sagen, men pressen er selvfølgelig også interesseret, og her er sagen blevet givet til en ung uprøvet kvindelig journalist, som får sig møvet ind på de to politifolks efterforskning.

Sporene peger mod Risø og et nyt radioaktivt stof som de har opdaget. Det viser sig dog at de ikke har opdaget stoffet, men at de har købt det på eBay. Der er store interesser på spil omkring det nye stof, og en konspiration viser sig som både vil stoppe efterforskningen med alle midler, og som rækker op på de højeste danske politiske steder.

Det der gør at denne krimi hører ind under Himmelskibets målgruppe er at bogen sælger sig selv på at være en krimi med et strejf af science fiction. Jeg er ikke den store krimilæser og det skal da også siges at det er ved at være længe siden jeg sidst læste en krimi (Stieg Larssons trilogi, en serie som jeg ikke var specielt begejstret for). Jeg er derfor nok ikke helt den rette til at vurderer om denne bog gør sig godt som en krimi, men som science fiction er den ikke det store. Den er lige så meget science fiction som Indiana Jones og krystalkraniets kongerige, hvor science fiction-delen virker lidt som en påklistret slutning der ikke helt passer ind i historien.

Historien er desværre ret tynd, hvilket også desværre kan siges om personerne i bogen, og præmissen for historien i Blå lys hænger ikke rigtigt sammen. Hvis en velorganiseret hemmelig organisation vil skjule lig, vil de så dukke op på forsædet i en parkeret bil? Ideen med at der skulle blive handlet radioaktive stoffer på eBay, hænger heller ikke sammen for mig.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 39

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman, Science Fiction og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *