Rikke Schubart – Mørke

Valeta - Mørke - OmslagMørke
Roman af Rikke Schubart
Valeta, 2014
289 sider, pris fra ca. 200 kr.

I Himmelskibet nr. 26 anmeldte jeg Rikke Schubarts vampyrroman Bid (Politikens forlag, 2008) og afsluttede anmeldelsen med følgende ord: “Bogen har en del løse ender der kan lede til en efterfølger, som jeg dog ikke ved om er planlagt. Jeg håber der kommer en opfølger, for jeg vil gerne læse mere fra Schubarts hånd.” Nu er efterfølgeren endeligt kommet.

I Bid fulgte vi søstrene Natacha og Helene. Helene har slået sig ned og stiftet familie, noget der snart bliver ændret på da søsteren Natacha kommer på besøg. Natacha har rejst meget og mødt mange forskellige personer, heriblandt en vampyr der gjorde hende til en af de udødelige. Helenes mand Anders og datteren Rosa bliver tryllebundet af søsteren, men hvor datterens henrykkelse hurtigt bliver til mis­tro, leder mandes fascination til at han vender familien ryggen og følger efter Natacha og lader sig omdanne til vampyr.

I Mørke er Anders ved at udforske sin nye tilværelse, og hvor Natacha var vild og ikke fulgte de regler som de ældste vampyrer udstak, så er Anders endnu vildere og føler han kan gøre alt. Konsekvenserne er dog på vej, for de ældste vampyrer er ikke tilfredse med deres opførelse, da den megen opmærksomhed parrets mord får, risikerer at afsløre at vampyrer eksisterer.

Natacha har også forsøgt at omdanne Rosa, noget der dog ikke er lykkedes, på trods af at hun har bidt hende. Det lykkedes i første omgang Rosa at undslippe, men Natacha har ikke opgivet at få fat i hende.

Der er godt gang i handling og action i Mørke, og der samles op på de løse tråde fra Bid; de afsluttes dog ikke, men der mangler også endnu et bind i serien. Mørke gør det som et godt midterste bind i en trilogi gør. Den behøver ikke bruge tid på at etablere karakterer, da det allerede er sket i bind ét, den kan koncentrerer sig om at speede handlingen op og ikke mindst om at lave en dyster setting, således der for alvor er lagt op til sidste og afsluttende bind.

For de der ikke lige skulle have fået købt Bid da den udkom for snart længe siden, så er muligheden der igen, da den er blevet genudgivet på Valeta samtidig med udgivelsen af Mørke. Nu venter vi blot på sidste bind, og det endelige opgør med Natacha og hendes nyskabte vampyrer.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 43

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *